Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice: počeli radovi izgradnje i uređenja nove tržnice

25.09.2022.

14:12

Autor: Nenad Lučić

Tržnica Delnice: od zemljanih radova do atraktivnog prostora za godinu dana.

Tržnica Delnice: od zemljanih radova do atraktivnog prostora za godinu dana.

Foto: Nenad Lučić / - / Radio Rijeka / Grad Delnice

Tijekom narednih godinu dana izgled središnjeg gradskog trga u Delnicama trebao bi biti velikim dijelom izmijenjen.

Na dosad neuređenom dijelu tog trga počeli su pripremni radovi za izgradnju nove i suvremene tržnice, jer sličnog objekta u Gorskom kotaru zasad nema. Ujedno, mijenjati bi se mogao i dio trga na kojem trenutačno posluje nekoliko trgovačko-ugostiteljskih objekata i na kojem se kroz godinu organiziraju događanja na otvorenom.


Kada se zajamčenim državnim te očekivanim potporama Primorsko-goranske županije pribroji iznos osiguran u lokalnom proračunu, već do kraja ove godine Grad Delnice u projekt buduće tržnice planira uložiti oko tri milijuna kuna, no to nije niti polovica predviđenog iznosa, kaže gradonačelnica Katarina Mihelčić, jer je ukupna vrijednost tržnice procijenjena na više od sedam milijuna kuna. 


"Riječ je o objektu koji bi trebao upotpuniti urbanu vizuru gradskog središta, a sastojat će se od zatvorenih prodajnih prostora i površine na otvorenom, također namijenjene prodaji. Nadamo se da će se radovi odvijati planiranom dinamikom, te da ćemo novu tržnicu imati već tijekom idućeg ljeta", dodaje Mihelčić.


Projekt tržnice, kaže gradonačelnica, potiče i razmišljanja o promjeni izgleda i drugog dijela središnjeg gradskog trga. Postojeći objekti na središnjem trgu su u privatnom vlasništvu osoba, a zemljište gdje se nalaze je gradsko vlasništvo i tvrtke koje ga koriste plaćaju najam, pa će iz gradske uprave nastaviti s njima razgovarati o mogućem nastavku suradnje, eventualnom korištenju prostora koji će biti izgrađen. 


"Kako god bilo, cilj nam je taj prostor učiniti funkcionalnim", zaključila je Mihelčić. No, to je tema za neka dugoročnija razmišljanja, jer primarni je cilj u vremenima, zahtjevnim za provedbu novih projekata, do rujna iduće godine izgraditi novu gradsku tržnicu.


Poslušajte:

Godinu dana do nove delničke tržnice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.