Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice: potpore za 12 poduzetnika, natječaj za mlade bit će ponovljen

21.09.2022.

14:41

Autor: Nenad Lučić

Gradonačelnica Mihelčić s dobitnicima potpora poduzetništvu Grada Delnica

Gradonačelnica Mihelčić s dobitnicima potpora poduzetništvu Grada Delnica

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Četvrtu godinu u nizu Grad Delnice je aktivirao proračunske potpore poduzetništvu, želeći ponajprije potaknuti njegovu konkurentnost te usmjeriti novac nekim ciljanim skupinama, poput obiteljskih gospodarstava, žena i mladih. 

Na svečanosti u gradskoj upravi u srijedu, s dvanaestero ovogodišnjih dobitnika potpisani su ugovori ukupne vrijednosti 135 tisuća kuna. 


Kako se na mjeru namijenjenu poduzetništvu mladih nitko dosad nije javio, tako će do kraja godine biti raspisan još jedan natječajni postupak. 


Naglasivši da je do kraja mandata cilj lokalne vlasti za poticaje poduzetništvu izdvojiti ukupno pola milijuna kuna, gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić je dobitnicima ovogodišnjih potpora poručila kako su svjesni da aktualna poskupljenja i promjene na tržištu poduzetnicima uzrokuju brojne probleme. 


"Zato nastojimo, u skladu s mogućnostima, poduzetništvu pružati potporu, znajući da poduzetnici ulaganjem u vlastito poslovanje pridonose općem razvoju Grada, pa ćemo te aktivnosti pokušati poticati još naglašenije nego do sada", rekla je Mihelčić u izjavi što je možete čuti u nastavku:

Mihelčić o poticajima poduzetnicima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.