Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice proširuju Poslovnu zonu Lučice: gradi se cesta za buduću betonaru

15.06.2017.

14:35

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Delnice je krajem prošle godine kupio dodatno zemljište za proširenje Poslovne zone Kendar u naselju Lučice, kako bi ulagač iz austrijske tvrtke "Palfinger" mogao povećati proizvodnju. No, pojava još jednog ulagača nameće obvezu poboljšanja infrastrukture u dijelu poslovne zone.

Zbog obećavajućih investicijskih najava, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević procjenjuje kako ne treba čekati s uređenjem nedostajuće infrastrukture u Poslovnoj zoni Lučice.

"Počeli smo s radovima na izgradnji servisne ceste u Poslovnoj zoni. Radi se o nultom, temeljnom uvjetu za stvaranje infrastrukturnih pretpostavki, kako bi i drugi vlasnik zemljišta, a to je, uz tvrtku 'Palfinger', poduzeće 'Iskopi i transporti Belobrajdić', mogao ishoditi građevinsku dozvolu za poslovne aktivnosti radi kojih je kupio zemljište, a to je izgradnja betonare", kaže Knežević.

Osim prometne infrastrukture, u Poslovnoj zoni će biti postavljena i javna rasvjeta, a ukupna je vrijednost investicije procijenjena na oko 1,2 milijuna kuna. "Rok dovršetka radova je tri mjeseca, a oni se financiraju iz izvora koji su za kapitalna ulaganja osigurani pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije", ističe gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

U gradskoj upravi Delnica vjeruju da nakon uređenja infrastrukture neće predugo čekati na početak realizacije najavljenih projekata u Poslovnoj zoni Lučice, koji bi na delničkome području znatno povećali ponudu novih radnih mjesta u proizvodnim zanimanjima. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.