Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice raduju nova poduzetnička ulaganja, ali trebaju demografsku obnovu

21.06.2017.

15:58

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Delnicama je počela višednevna proslava Dana Grada i Župe svetog Ivana Krstitelja. Delnice su se, poput ostalih goranskih sredina, proteklih godina suočavale s nizom problema, no kapitalni projekti nisu izostali, a naziru se i zanimljivi projekti za budućnost.

Cjelovitu rekonstrukciju središnje i najduže gradske ulice gradonačelnik Delnica Ivica Knežević na svečanosti je izdvojio kao posebno važan projekt. "Završetak epohalnog i kapitalnog projekta Supilove ulice prošle godine okončan je puštanjem u probni rad pročistača otpadnih voda, a parametri mjerenja, odnosno zadovoljstvo stanovnika koji žive u njegovoj neposrednoj blizini, najbolja su potvrda tog ponosa", kaže Knežević.

Gradonačelnika Kneževića posebno raduju pomaci prema novim poduzetničkim ulaganjima u proizvodnju. Od države očekuje poticajnije zakone za ulagače u goransko gospodarstvo, a od većih projektnih planova Grada Delnica izdvaja uređenje novih prostora tržnice, knjižnice i zavičajnoga muzeja.

"Želimo ostvariti i kapitalni projekt moderne gradske tržnice, želimo urediti moderan društveni dom s knjižnicom i čitaonicom Grada Delnica, galerijsko-izložbenim, multimedijalnim i prostorom za čitanje, a na isti način želja nam je urediti zgradu prve pučke škole u Delnicama i pretvoriti je u zavičajni muzej", govori gradonačelnik.

No Delnice i Gorski kotar prije svega trebaju poticaje demografskoj obnovi, zajednička je poruka sudionika današnje svečanosti na kojoj su dodijeljena godišnja priznanja lokalne samouprave. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.