Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice: Treba li kampirati pred ministarstvima?

01.03.2022.

10:22

Autor: Nenad Lučić

Delnice: raste ljutnja zbog sporosti državne administracije koja, kažu, predugo odgađa važno ulaganje u stari Dom zdravlja

Delnice: raste ljutnja zbog sporosti državne administracije koja, kažu, predugo odgađa važno ulaganje u stari Dom zdravlja

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Zbog sporosti državne administracije, Grad Delnice već godinu dana bezuspješno pokušava ostvariti pravo otkupa nevelikih čestica šumskog zemljišta, kako bi inozemnom ulagaču omogućili da na prostoru ruševne zgrade bivšeg Doma zdravlja izgradi novi hotel. 

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća iznova je prozvano Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te uz njega i ono poljoprivrede i šumarstva. Odgovorni su za neučinkovitost jer su brojne požurnice i zahtjevi lokalne vlasti da se razgovorom otklone zapreke važnom turističkom ulaganju u Delnicama ostali bez odgovora. 


Zato se donedavni gradonačelnik, a sada vijećnik Ivica Knežević, te aktualna gradonačelnica Katarina Mihelčić pitaju, je li potrebno doslovno logorovati pred nadležnim ministarstvima da bi se došlo do otkupne cijene za dvije zemljišne čestice?


Ne poduzme li se doista nešto radikalno, kaže Knežević, ostaje doista uzeti šator i pozvati novinare, koji će, nadam se, popratiti kada me na silu budu micali ispred Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Tamo sjede prepotentni, administrativni tipovi koji ne rade ništa, dodaje donedavni gradonačelnik.


Zatražim li pet puta razgovor u nekom državnom uredu, a ne dobijem nikakav odgovor, jedino što mogu reći jest da ću sjesti tamo i kampirati te čekati da mi netko kaže, po kojoj cijeni mogu nešto kupiti? Ne očekujem ništa više od toga, zaključuje gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić. 


Poslušajte izjave:


Delnice: Treba li kampirati pred ministarstvima?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.