Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice: vijećnici usvojili, projekt tržnice u trci za EU sredstva

16.07.2021.

08:41

Autor: Nenad Lučić

Neuređeni prostor u Delnicama na kojem se planira graditi tržnica (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Neuređeni prostor u Delnicama na kojem se planira graditi tržnica (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nadogradnja postojećih kapaciteta dječjeg vrtića glavni je prioritet Grada Delnica nakon lokalnih izbora, no visoko na listi želja je i realizacija projekta nove tržnice, istaknuto je na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća nakon konstituiranja toga tijela u četvrtak predvečer.

Kako bi projektna zamisao o novoj tržnici bila spremna za prijavu na jedan od europskih natječaja koji se otvara upravo u petak, od vijećnika je zatražena suglasnost provedbi tog ulaganja.

Gradsko vijeće je takvu odluku usvojilo, a bude li za Grad Delnice povoljan i ishod natječaja, najveća bi goranska sredina, osim jednotjednog sajma, vrlo brzo dobila i organiziranu tržnicu.

Kako se ona planira graditi na trenutačno neiskorištenom prostoru, tako se realizacijom projekta ne bi, uz očekivano sufinanciranje europskim novcem, poboljšala samo kvaliteta ponude, već i uređenost najužeg središta grada, istaknula je nakon sjednice gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić.

"Projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna promijenio bi vizuru središta grada, a osigurao bi svakodnevnu dostupnost ponude obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Poznato je da oni nemaju dovoljno lokacija gdje mogu plasirati svoje proizvode", rekla je Mihelčić i zaključila da će to biti još jedna prilika da ponuda bude svakodnevno dostupna građanima. Poslušajte izjavu:

Mihelčić: Proizvodi zelene tržnice i drugi bit će svakodnevno dostupni građanima, pripremio Nenad Lučić

Projekcija buduće tržnice u Delnicama (Foto: Grad Delnice)

Projekcija buduće tržnice u Delnicama (Foto: Grad Delnice)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.