Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnička adventska bajka: 20 posto više dolazaka i 43 posto više noćenja!

23.12.2017.

12:41

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već pet godina Grad Delnice turističke rezultate u prosincu nastoji poboljšati Delničkom adventskom bajkom. Namijenjena obiteljima s djecom, odvija se uglavnom preko vikenda, no izletničkih vlakova iz Rijeke ima i tijekom tjedna. Jesu li Delničani zadovoljni rezultatima u adventskom razdoblju?

Organizirana subotnja putovanja vlakom iz Rijeke u Delnice bila su rasprodana već početkom prosinca. Dio mjeseca protekao i u gostima atraktivnom snježnom ugođaju, pa je direktor delničkoga Turističkog ureda Petar Hrg zadovoljan i smještajnim rezultatima. 

"Zahvaljujući organiziranim putovanjima vlakom, tijekom Adventa nas je posjetilo više od 4500 gostiju. U tom smo razdoblju imali i sreće s vremenom, jer su nam vikendi bili ili sunčani ili pak snježni. To nam se povoljno odrazilo na pokazatelje turističkih dolazaka i noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, imamo 20 posto više dolazaka te čak 43 posto više noćenja", kaže Hrg. 

Pokazatelji broja noćenja dobar su poticaj za razmišljanje da se kroz programe Delničke adventske bajke gostima, osim vikendom, sljedeće godine više sadržaja ponudi i tijekom tjedna. 

"Dogodine s programima planiramo krenuti već od četvrtka, a završavati u nedjelju. Na taj bismo način željeli potaknuti naše izlagače da se još intenzivnije uključe u adventske sadržaje. U tome treba tražiti način za poticanje gostiju da nam češće dolaze, ali i model kroz koji bismo ljudima, odluče li se na višednevni smještajni aranžman, upotpunili program boravka", tumači Petar Hrg. 

Projekt Delničke adventske bajke prepoznat je na području Hrvatskoga primorja. Zadaća za nadolazeće godine jest pokušati privući više organiziranih dolazaka gostiju iz kontinentalnoga dijela Hrvatske. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.