Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnička adventska bajka: izletnički vlak iz Rijeke pun do zadnjeg mjesta

03.12.2016.

14:46

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I tijekom drugoga predbladanskog vikenda "Delnička adventska bajka" privukla je brojne posjetitelje, a najviše ih je pristiglo posebnim izletničkim vlakom iz Rijeke. Tome je svakako pridonijelo i otvorenje gradskoga klizališta.

"Delnička adventska bajka" posebno je privlačna obiteljima s djecom, pa je ponuda ove subote vezana uz mališanima omiljeni blagdan svetog Nikole. Zbog svega toga se, kaže zamjenica gradonačelnika Delnica Katarina Mihelčić, za današnji izletnički vlak iz Rijeke tražila karta više.   

"Vlak je rasprodan do posljednjeg mjesta i u Delnice je njime došlo 320 putnika. Većinu sadržaja smo prilagodili dolasku svetog Nikole, koji djeci dolazi podijeliti slatkiše u naše Selo Bake Mraz", rekla je Mihelčić.

Ponuda prilagođena djeci će i nakon današnjeg otvorenja ledene plohe tijekom cijele zime činiti glavninu sadržaja klizališta u Delnicama,  naglašava direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udović.

"Krećemo sa školom klizanja koja će se odvijati sve dok budemo održavali led. Organizirali smo da školu vodi licencirani trener, želeći na taj način povećati sigurnost djece i omogućiti im da prve korake na ledu naprave uz profesionalca. Za svu djecu do 14 godina škola će biti besplatna", najavljuje Udović. 

Početak rada klizališta, kako ističu organizatori "Delničke adventske bajke", nadomješta nedostatak snijega, a u Delnicama očekuju da bi i bez snježnog ugođaja zanimanje putnika za izletnički vlak već iduće subote mogao biti i veći nego danas. Javlja Nenad Lučić:   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.