Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnička adventska bajka: mnoštvo Riječana stiglo vlakom u Selo Bake Mraz

02.12.2017.

13:59

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Delnicama s razlogom najavljuju turistički uspješan prosinac. Sinoć je na središnjem gradskom trgu otvoreno Selo Bake Mraz, a danas je u Delnice stigao i prvi u nizu posebnih blagdanskih vlakova iz Rijeke.

U Selu Bake Mraz, u petom izdanju Delničke adventske bajke, početak predblagdanskog razdoblja obilježen je puštanjem lampiona lijepih želja te druženjem uz kobasice i slaninu na prirodnom ognjištu, a nastavljeno je jutros dolaskom prvoga božićnog vlaka.

Predblagdansko razdoblje u Delnicama je započelo u snježnom ugođaju, pa je za organizirana putovanja vlakom na Delničku adventsku bajku zanimanje iznimno i traži se karta više, potvrđuje David Meštrović iz Hrvatskih željeznica. 

"Današnjim je vlakom u Delnice doputovalo petstotinjak putnika. Dobre su najave i za dalje, ali morat ću razočarati one koji dosad nisu kupili kartu - jer sve su nam vožnje vikendom rasprodane do 23. prosinca. Zasad smo rasprodali tri vlaka, što znači da će biti više od dvije tisuće putnika. Osim toga, vozit ćemo i tijekom tjedna za organizirane skupine iz škola i vrtića, a dosad imamo šest takvih grupa s više od tisuću djece", nabraja Meštrović.

Zbog očekivano više posjetitelja, ovogodišnja je adventska bajka u Delnicama obogaćena novim sadržajima, kaže direktor gradskog turističkog ureda Petar Hrg"Spremili smo vožnju kočijom, zimsku farmu, vožnju izletničkim uličnim vlakom Krampus-ekspresom, uprizorenja interaktivnih bajki, a također i bogatu gastronomsku te drugu ugostiteljsku ponudu", navodi Hrg. 

Sadržaji su i ove godine namijenjeni obiteljima s djecom, koja su Gorski kotar u snježnom ugođaju upoznala i kroz kreativnu radionicu nazvanu "U jednoj zimskoj  noći". "Radionica je osmišljena s ciljem da djeci otkrije život životinja zimi. Gdje su, koje su životinje budne, koje vrste spavaju zimski san, a koje su odselile u toplije krajeve i zašto“, tumači voditeljica radionice Marta Blažević.

Od noviteta, za idući vikend u Delnicama najavljuju otvaranje gradskog klizališta. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.