Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnička adventska bajka: središnji trg tradicionalno postao Selo Bake Mraz

26.11.2021.

13:35

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Proteklih je dana središnji trg u Delnicama tradicionalno preuređen u Selo Bake Mraz. Zbog najave lošeg vremena danas je odgođeno planirano svečano otvorenje i početak programa devete po redu Delničke Adventske bajke.

Otvorenje će se održati 3. prosinca, a organizatori izletnički najposjećenijeg predblagdanskog sadržaja u Gorskom kotaru već sada nude rješenja kojima će unatoč epidemiološkim mjerama gostima u prosincu pokušati ponuditi što više zanimljivosti.

Vikend programima Delničke adventske bajke predviđene su kreativne radionice za djecu, mogućnost jahanja i vožnje kočijom, uprizorenja interaktivnih bajki, a u Selu Bake Mraz lokalni će proizvođači nuditi goranske autohtone proizvode, najavljuje neke od predblagdanskih sadržaja voditelj Turističko-informativnog centra u Delnicama Filip Joskić.

Ipak, događanja će se odvijati uz epidemiološke mjere. Zbog njih gosti iz priobalja u Delnice neće, kao ranijih godina, moći dolaziti posebno organiziranim, izletničkim vlakom Tin expressom, no s "Hrvatskim željeznicama" uspjelo se dogovoriti popust posjetiteljima adventskih manifeastacija, koji odluče putovati redovitim linijama, ističe delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić.

Kako će se izostanak posebnih vlakova nesumnjivo odraziti na posjećenost, u Delnicama su se okrenuli animaciji individualnih gostiju kroz bolju promociju postojećih ali i osmišljavanje dodatnih sadržaja. I ove će se godine zanimljivi noviteti moći vidjeti na izložbi željezničkih maketa, za posjet će subotom i nedjeljom biti dostupne i lokacije na kojima se prezentira delnička tradicijska baština, a gostima se tijekom prvog vikenda u prosincu nudi mogućnost da, uz pomoć vatrogasaca, sudjeluju u ukrašavanju velike božićne jelke na glavnom trgu.

Osim toga, kaže voditeljica marketinških aktivnosti delničkog Adventa Jelena Holenko Pirc, uspjelo se animirati i turističke agencije da osmisle paket aranžmane vezane uz Delničku adventsku bajku, kojima se dodatno pruža mogućnost obilaska ostalih atrakcija u Delnicama i okolici.

Predblagdanske će sadržaje tijekom prosinca trebati prilagođavati epidemiološkim mjerama, a jedino što se definitivno mijenjati neće jest delnička Baka Mraz koja će, kao i u predpandemijska vremena, spremno dočekivati goste u svome selu.

Poslušajte reportažni prilog:

Delnička adventska bajka, pripremio Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.