Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničke službe pokaznom vježbom demonstrirale svoju spremnost

18.10.2019.

12:19

Autor: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Pokazna vježba u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Pokazna vježba u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Proteklih su godina službe na području Grada Delnica, obuhvaćene sustavom zaštite i spašavanja, posebno u otežanim meteorološkim uvjetima potvrđivale svoju spremnost. Učinkovitost sustava danas je demonstrirana i sveobuhvatnom pokaznom vježbom.

Na vježbi, kojom su bili obuhvaćeni objekti delničke osnovne škole i dječjeg vrtića, sudjelovale su vatrogasne te postrojbe Civilne zaštite, zatim Stanice Gorske službe spašavanja i Hitne medicinske pomoći te aktivisti Crvenog križa. Cilj je bio simulirati proceduru suzbijanja opasnosti i spašavanja ljudi u slučaju požara i eksplozija.

Zamjenica gradonačelnika i zapovjednica Stožera Civilne zaštite Grada Delnica Katarina Mihelčić ističe da su sve operativne snage izuzeno uvježbane i da znaju svoj posao, no smatra da dodatne vježbe ne bi bile na odmet.

"Kako bismo točnije utvrdili pristup i postupanje u različitim situacijama trebali bismo organizirati dvije vježbe godišnje. Tu ponajprije mislim na slučajeve mogućih eksplozija i požara, ali i drugih ugroza kojima trebamo pridavati pozornost, što kroz ovakve vježbe nastojimo činiti svake godine", rekla je o daljnjim planovima Mihelčić. Poslušajte izjavu:

Pokazna vježba u Delnicama, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.