Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnički dom za starije: natječaj za izvođača radova ipak u tijeku

15.07.2020.

17:09

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nikad kraja neočekivanim obratima u desetak godina dugoj priči o izgradnji doma za starije osobe u Delnicama. Kada se već očekivalo da će još jedna sezona na najdugovječnijem delničkom gradilištu proteći bez radnika, iz resornog su ministarstva ipak stigle ohrabrujuće vijesti.

Nakon što se početkom godine činilo da će raspisani natječaj konačno rezultirati odabirom izvođača kako bi se na domu obavili završni radovi, resorno je ministarstvo zbog pandemije koronavirusa i najavljenih ušteda gradsku upravu izvijestilo o obustavi natječajnog postupka. 

Na najavu još jedne odgode gradonačelnik Delnica Ivica Knežević je uzvratio protestnim pismom, koje je, kaže, utjecalo na promjenu stava resornog ministarstva. Resorno ministarstvo reagiralo je isprikom i u tijeku je novi natječajni postupak.

Gradonačelnik se nada da će izvođač radova biti izabran u najkraćem mogućem roku. Naime, građevinska sezona je u punom jeku, no kako su radovi na delničkom domu u visokoj fazi dovršenosti, procjene ministarstva kažu, a gradonačelnik Knežević potvrđuje da se velik dio preostalog posla može obaviti tijekom jeseni i zime. 

"U ministarstvu procjenjuju, da će, nakon odabira novog izvođača, za dovršetak radova maksimalno biti potrebno pet do šest mjeseci. Krene li posao u rujnu, dovršetku se možemo nadati tijekom proljeća iduće godine. Naime, većinu radova treba izvesti u zatvorenom prostoru i, ne bude li ekstremno hladne zime, posao se može odvijati svakodnevno", istaknuo je Knežević. 

Prije početka zime je, dodaje gradonačelnik, moguće odraditi fasadne radove. Novac za opremanje objekta je, podsjeća, osiguran iz oporučne ostavštine delničke iseljenice Janet Majnarich, pa bi preduga priča o izgradnji doma  u Delnicama dogodine trebala konačno biti privedena kraju. Poslušajte prilog:

Delnički dom za starije: natječaj za izvođača radova ipak u tijeku; pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.