Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnički osnovci posjetili elitnu postrojbu HV-a: "Prekrasno iskustvo!"

12.09.2018.

17:58

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Kako se odvija obuka pripadnika najelitnijih hrvatskih vojnih postrojbi? Priliku da to saznaju jutros su imali učenici i djelatnici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, koji su posjetili delničku Vojarnu stožernog brigadira Ante Šaškora.

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga pokazali su im naoružanje i opremu te izveli pokaznu vježbu. Učenici su obišli i spomen-sobu u prostoru vojarne, a izaslanstvo škole  položilo je vijence uz obilježje pripadnicima postrojbi posebne namjene poginulima u Domovinskom ratu. 

"Ovdje je cijela škola, odnosno 340 učenika i svi djelatnici", rekao je ravnatelj delničke osnovne škole Mladen Bolf i dodao kako će upoznavanje pripadnika elitne postrojbe za djecu biti prekrasno iskustvo.

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga Perica Turalija kaže kako im je iznimno drago što su imali priliku ugostiti učenike iz Delnica. "Pokazali smo im kako izgleda jedan naš radni dan te čime sve raspolažemo te vjerujemo da će netko od njih postati pripadnik oružanih snaga", rekao je Turalija. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.