Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:23 / 24.11.2020.

Autor: Nenad Lučić

Delnički SDP podsjeća kakva pomoć treba Goranima

Predsjednik SDP-a grada Delnica Igor Pleše (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Predsjednik SDP-a grada Delnica Igor Pleše (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon ljetos održanih parlamentarnih izbora državna je vlast iznova zaboravila na niz obećanih, mjera za područja poput Gorskog kotara, ističe se u priopćenju kojim se javnosti obratila Gradska organizacija SDP-a u Delnicama.

Kako je u tijeku izrada županijskog i državnog proračuna, delnički socijaldemokrati smatraju kako je ovo najbolje vrijeme da se iznova upozori na goranske probleme.

SDP svoj prijedlog poticaja dijeli u tri skupine, a osim dosad poznatih mjera kojima se pomagalo jedinicama lokalne samouprave, predlaže i niz olakšica namijenjenih građanima i gospodarstvenicima.

Predsjednik SDP-a grada Delnica Igor Pleše pritom podsjeća na neke od ranije potaknutih inicijativa, a posebno je izdvojio više puta isticanu inicijativu da se Goranima omogući besplatno korištenje autoceste do njihovog županijskog sjedišta.

SDP se zalaže i za oslobađanje od dijela troškova pri nabavci strojeva i opreme za proizvodnju, povoljnije kredite za pokretanje obrta ili tvrtke, subvencioniranu cijenu ogrjeva namijenjenog kućanstvima te olakšice stanovništvu pri kupnji motornih vozila, dodaje Pleše. Poslušajte izjavu:

Pleše: konkretno trebamo...; pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.