Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnički vijećnici raspravljali o poskupljenju komunalnih usluga

21.02.2019.

09:53

Autor: Nenad Lučić

Osim povećanja obima djelatnosti i odvojenog prikupljanja otpada, na rast cijene njegovog zbrinjavanja u Delnicama je utjecala je  obnova te modernizacijia voznog parka (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radi

Osim povećanja obima djelatnosti i odvojenog prikupljanja otpada, na rast cijene njegovog zbrinjavanja u Delnicama je utjecala je obnova te modernizacijia voznog parka (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radi

Foto: - / -

Jednoglasnom odlukom, vijećnici Grada Delnica su jučer predvečer na mjesto vršiteljice dužnosti ravnateljice gradskog vrtića izabrali Karmelu Rački. Time je omogućeno, da se ponovnim raspisivanjem natječaja otklone nastali propusti i problemi.

Propusti i problemi nastali su nakon što je prethodni natječajni postupak za zapošljavanje petero djelatnika osporila nadležna inspekcija.

Sadržajno predvečerje gradski vijećnici su nastavili radnim sastankom s predstavnicima poduzeća "Komunalac" iz Delnica, želeći razjasniti sve nedoumice, vezane uz nemalo siječanjsko poskupljenje komunalnih usluga. Najviše upita se odnosilo na znatno povećanu cijenu zbrinjavanja otpada, te inicijativu da građani odgovornijim pristupom utječu na učestalost i troškove njegovog odvoza, a time i visinu računa.

Na neke od čimbenika koji su rezultirali poskupljenjem osvrnuo se i direktor delničkog "Komunalca" Boro Tomić. "Mi od 2010. godine nismo mijenjali cijenu naše usluge. Odvojeno prikupljanje otpada, zatim povećanje obima djelatnosti i rast troškova amortizacije, jer smo prije nekoliko godina morali obnoviti vozni park, bitno su utjecali na formiranje aktualnih cijena", rekao je Tomić. Poslušajte:

Tomić: Od 2010. nismo mijenjali cijene usluga, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.