Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničko gradsko vijeće: privremene olakšice gospodarstvenicima

01.05.2020.

09:47

Autor: Nenad Lučić

Pogled na Delnice (Foto: Nenad Lučić / Pixsell)

Pogled na Delnice (Foto: Nenad Lučić / Pixsell)

Foto: - / -

Vijećnici Grada Delnica su se u četvrtak, na elektroničkoj sjednici, potvrdno očitovali o nekoliko mjera kojima će lokalna samouprava gospodarstvenicima nastojati ublažiti poslovne teškoće prouzročene pandemijom korona virusa.

Mjere obuhvaćaju isplatu bespovratnih potpora, zatim privremeno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade i najma gradskih nekretnina te djelomičnu naplatu usluge odvoza otpada.

Prihvaćena je i odluka temeljem koje bi Grad Delnice, radi očuvanja proračunske likvidnosti, mogao zatražiti kratkoročni i beskamatni zajam države, no to u aktualnoj situaciji ovisi o postupnom oporavku poduzetničkih i obrtničkih aktivnosti, istaknuo je gradonačelnik Ivica Knežević.

Naime, nadaju se u delničkoj gradskoj upravi da će pokretanje dijela obrtništva utjecati na povećanje proračunskih prihoda. Situaciju će svakodnevno pratiti i analizirati, a potkraj mjeseca moći će procijeniti koliko će prihoda po toj osnovi nedostajati. Poslušajte gradonačelnikovu izjavu:

Knežević: nadamo se postupnom oporavku poduzetništva, pripremio Nenad LUčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.