Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničko klizalište: više događanja, ali još ne i profitabilno

27.02.2016.

14:15

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klizalište u Delnicama jedino izvan Zagreba ima natkrivenu ledenu plohu. Sedma sezona klizanja u tom objektu završava krajem veljače, a ostat će upamćena po nastojanju da se dodatnim ulaganjima u opremu dvorane privuku sadržaji vezani uz hokej na ledu.

U usporedbi s prethodnih šest, sedma zimska sezona ledene dvorane u Delnicama je, zahvaljujući hokejaškim manifestacijama bila sadržajnija, smatra direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i dodaje da je najveći napredak veći broj događanja na ledu. 

Na delničkom klizalištu je ove sezone prvi put odigrana službena međunarodna utakmica hokejaša, objekt je za pripreme koristila i hrvatska hokejaška reprezentacija, a zabilježen je i veliki rast interesa za školu klizanja. Je li sadržajnija sezona donijela i veće prihode? Udovič ističe da su s prihodima zadovoljni u usporedbi s nekim prethodnim razdobljima, ali generalno nisu zadovoljni odnosom prihoda i troškova. Do profitabilnosti klizališta treba doći uz još neke veće i značajnije korake, zaključuje.

To je, velikim dijelom, tema za neku financijski bolju budućnost u kojoj će se moći razmišljati i o nadogradnji trenutačno poluotvorenog klizališta u potpuno zatvoreni objekt ledene dvorane gdje će se, kažu, moći klizati i nakon zime. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.