Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničko selo Bake Mraz spremno čeka goste

28.11.2015.

16:05

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Delnicama je uključena blagdanska rasvjeta te na jednoj od gradskih lokacija otkrivena tri metra visoka božićno–novogodišnja kuglica. Time je počeo ovogodišnji program turističkih vikend manifestacija pod nazivom Delnička adventska bajka zbog koje je središnji trg preuređen u selo Bake Mraz.

Igraonice, kreativne radionice za izradu dječjih suvenira te pričaonice bajki čine tek dio adventskih vikend događaja u kojima će se ovogodišnji posjetitelji Delnica lakše snalaziti nego ranijih godina, najavljuje delnička Baka Mraz Snježana Šibenik Klačić. Ove godine su za svako dijete pripremili tzv. book-marker na čijoj su prednjoj stranici navedeni dostupni sadržaji, a na stražnjoj mališani će dobiti pečat za svaku postaju koju budu prošli.

Početak adventske bajke u Delnicama, najavljuje njen uspješan nastavak tijekom  prosinca kada bi dolasci posebnih izletničkih vlakova iz Rijeke trebali potvrditi kako se radi o turistički perspektivnom projektu, vjeruje delnički gradonačelnik Ivica Knežević. Dođe li vlakovima 4.000 izletnika kao prošle godine, Knežević očekuje da će im se minimalna ulaganja Grada vratiti, a mogli bi i zaraditi.

Osim komercijalne adventska bajka u Delnicama ima i svoju humanu stranu, jer su Grad i delnički Hotel Risnjak sve današnje sadržaje besplatno organizirali za skupinu štićenika Dječjeg doma iz Novog Vinodolskog. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.