Hrvatski radio

Radio Rijeka

Deset dana od nestanka Marije Vlahov kod Kupjaka - još nema rezultata

29.08.2016.

14:19

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije točno 10 dana u šumi kod Kupjaka u Gorskome kotaru nestala je Riječanka Marija Vlahov. Usred dana brala je gljive s društvom i otada joj se gubi svaki trag. Najveća potražna akcija organizirana je protekloga vikenda.

Opsežna desetodnevna potraga na vrlo zahtjevnom, ali pomno istraženom terenu zasad, nažalost, nije dala rezultate. Uz gorske spašavatelje iz nekoliko stanica u pretraživanju terena bili su angažirani i brojni vatrogasci, mještani te članovi rodbine i prijatelji nestale 72-godišnje Marije Vlahov iz Rijeke.

U potrazi je korištena suvremena GPS tehnologija i posebno dresirani psi, spašavatelji su cijeloga proteklog tjedna obilazili teren, a za vikend je kod Kupjaka organizirana još jedna velika potražna akcija. pročelnik delničke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja Goran Zaborac kaže da na tome području dosada nije bilo ovolikih potraga.

"U subotu, kad smo imali potragu, imali smo na terenu devedeset i dvoje ljudi, a pretraženo je više od 400 hektara površine. Teren je jako zahtjevan, u svaku jamu na koju smo naišli, ili imali dojavu da na tom području postoji, spustili smo se i pomno je pregledali", rekao je Zaborac. Nažalost ponovno bez ikakvih tragova.

Spašavatelji iz Delnica jučer su pomogli i planinaru koji se ozlijedio bježeći od medvjeda blizu Liča. "Nakon što su ga medvjedi potjerali, on se poskliznuo i slomio nogu. Došli smo do njega za pola sata i spustili ga do naselja Lič, gdje ga je hitna medicinska pomoć preuzela i otpremila", kaže Zaborac. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.