Hrvatski radio

Radio Rijeka

Deset kandidata želi voditi agenciju Rijeka 2020 d.o.o.

08.09.2016.

16:40

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na međunarodni natječaj za direktora novoosnovane agencije koja će provesti Rijeku kroz projekt Eurospke prijestolnice kulture prijavilo se deset kandidata i svi udovoljavaju uvjetima natječaja. Odluka će biti objavljena 8. listopada.

Na međunarodni natječaj za mjesto direktora novoosnovane agencije RIJEKA 2020 d.o.o., koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture, stigle su prijave 10 kandidata. Prijavili su se: Emina Višnić, Edvin Jurin, Dunja Đurica, Sanda Filipović, Ferucio Burburan, Morana Komljenović, Tina Hajon, Sanja Rađenović, Hrvoje Hribar i Jovan Marjanović. Svih deset kandidata udovoljava uvjetima natječaja. 

Razgovore s kandidatima će povjerenstvo za provedbu natječaja obaviti 20.,21. i 22. rujna, a potom podnijeti izvješće Nadzornom odboru Društva i Skupštini, koja donosi odluku o imenovanju. Odluka će biti objavljena 8. listopada. 

Podsjetimo, nakon uspješne kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, a onda i formalnog proglašenja Rijeke prijestolnicom kulture od strane Vlade Republike Hrvatske 23. lipnja, osnovana je agencija RIJEKA 2020 d.o.o., koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture, a direktor/direktorica bira se na mandat od pet godina, odnosno do 2021. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.