Hrvatski radio

Radio Rijeka

Deset milijuna kuna za civilnu zaštitu, više od milijun za školstvo

29.02.2016.

14:27

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U proračunu Primorsko-goranske županije i ove je godine značajan novac predviđen za nadstandard u školstvu, kao što su izvannastavne aktivnosti, kao i za razvoj sustava civilne zaštite na području županije.

Za edukativni rad Savjeta za sigurnost prometa, Županija će i ove godine izdvojiti 145 tisuća kuna, dok je za izvannastavne aktivnosti, koje su dio školskog nadstandarda, u županijskom proračunu osigurano čak milijun i 125 tisuća kuna. Programi su u čak 30 osnovnih i srednjih škola županije, što pokazuje i izniman interes nastavnika za izvannastavni rad s učenicima, rekao je župan Zlatko Komadina.

Razvoju sustava civilne zaštite na području PGŽ tijekom 2016. osigurano je 10 milijuna kuna. Sustav je dobro umrežen i spreman za brze intervencije kod iznenadnih događanja i obuhvaća desetak organizacija, od Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasaca, do hitne medicinske pomoći i Crvenog križa. Poslušajte županove izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.