Hrvatski radio

Radio Rijeka

Deset novih gradskih autobusa na prirodni plin imat će besplatni internet

24.04.2017.

13:32

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Komunalno društvo "Autotrolej" danas je voznom parku priključilo deset novih niskopodnih autobusa, vrijednih nešto više od 25 milijuna kuna. Pokreće ih stlačeni prirodni plin i prava su sreća za okoliš, a "Autotrolej" u čak trećini od svojih 180 vozila koristi ekološki učinkovita goriva.

Korzo je nekoliko sati bilo garaža na otvorenome, a budući putnici mogli su vidjeti što ih već sutra ujutro čeka na ulicama grada (i, malo manje, prigrada). Kakvi su novi autobusi, govori riječki gradonačelnik Vojko Obersnel: "Svi su autobusi klimatizirani, svi su niskopodni i svi imaju platformu za ukrcaj invalida, i svih ovih deset autobusa opremljeno je opremom koja omogućava korištenje besplatnog interneta za vrijeme vožnje", rekao je gradonačelnik.

Zglobni MAN autobusi mogu prevesti 147 putnika, solo IVEC-ovi 76, a najnoviji - i prvi put na gradskim ulicama - oni u midi verziji 56 putnika. Već se razmišlja o nabavljanju još 20 novih vozila, kako bi do 2020. godine vozni park "Autotroleja" bio ekološki posve čist. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.