Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dešković: Opatija se zadužuje za dvorane, a nema ni pristojnog vrtića

22.09.2015.

21:48

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijski nezavisni vijećnik Ernie Gigante Dešković danas je na konferenciji za novinare istaknuo da Gradska vlast pokušava stvoriti dojam da su u Opatiji svi oduševljeni gradnjom Kulturno-turističkog centra.

Ogromnom broju Opatijaca mrak pada na oči zbog činjenice da se Grad zadužuje za dvorane, dok stvarni prioriteti ostaju po strani, smatra Ernie Gigante Dešković. "Opatija nema normalan vrtić, vatrogasci nemaju adekvatne prostorije pa im skupocjena oprema stoji na otvorenom, već godinama s domova zdravlja otpada fasada ljudima na glavu, srednje škole nam izgledaju kao da su jučer iz rata izišle", nabraja Gigante Dešković.

Dodao je da namjerno spominje domove zdravlja i srednje škole jer su oni u nadležnosti Županije, a upravo se župan Zlatko Komadina veselio na početku gradnje KTC-a. "Ono što su u Gradu napravili jest da su pod krinkom kulture provukli kongresnu dvoranu 'tešku' 40 milijuna kuna. Za koga?", pita se opatijski nezavisni vijećnik.

"Grad se treba brinuti za interes građana, a ne privatnih hotela", poručuje Gigante Dešković i dodaje da Opatija treba promijeniti smjer, a to će morati s nekim novim ljudima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.