Hrvatski radio

Radio Rijeka

Devčić čestita Božić: Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima

24.12.2016.

08:03

Autor: Saša Vuksan, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ovome vremenu zabrinutosti trebamo naći svoj mir i dijeliti ga s drugima, proučio je u svojoj božićnoj poruci i čestitci riječki nadbiskup i metropolit msgr. dr. Ivan Devčić. Uz božićnu čestitku nadbiskup je predstavio i posebnu poruku vezanu za izbor Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

U božićnoj čestitci riječki nadbiskup Ivan Devčić poziva na nalaženje vlastitoga mira iako živimo u vremenu zabrinutosti te, uz ostalo, kaže: "Mir koji nam Krist daje naša je nasušna potreba, koji ne može zamijeniti nikakav privid mira što nam ga neprestano nudi ovaj svijet. Kristov mir neodvojiv je od njegove ljubavi prema svakome čovjeku. Neka vam je sretan i radostan Božić i svakim dobrom ispunjena nova godina."

Posebnom porukom nadbiskup je ukazao i na važnost izbora Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture, podsjećajući na slogan Luka različitosti. "I u tom smislu pozvani smo izgrađivati svoj grad kao luku različitosti i luku zajedništva. Zajedništvo u različitosti i različitost u zajedništvu", poručuje Ivan Devčić.

Cijelu božićnu poruku i čestitku nadbiskupa Devčića naslovljenu Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima možete pročitati na internetskim stranicama Riječke nadbiskupije, a ovdje poslušajte jedan njezin dio:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.