Hrvatski radio

Radio Rijeka

Deveta energetska konferencija otoka Krka

12.12.2020.

00:00

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto ilustracija: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Foto ilustracija: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Foto: - / -

Pred nama je već 9.energetska konferencija otoka Krka, priča koja nas dovodi do saznanja da smo napredni u razmišljanju i akciji na "zlatnom otoku". Sada već davne 2012. godine održana je (kao jednodnevna) 1. energetska konferencija otoka Krka.

Na njoj se je (uz učešće desetak međunarodnih energetskih eksperata i tadašnje ministrice zaštite okoliša Mirele Holy) po prvi puta javno iznijela informacija da će otok Krk radikalno krenuti prema energetskoj neovisnosti uz 100% korištenja OIE, i to najkasnije do 2030. g.

Tada su nas mnogi "eksperti za energetiku" nazvali notornim idiotima, a danas vidimo da isto to (samo za cijelu EU) traži Europska komisija do 2050. g.

Ove godine (zbog Corone) minimalizirati ćemo druženja (uz bakalar) na otoku Krku, ali smo zato "urbi et orbi" ponudili tri zaista vrhunska webinara:

https://woom.zone/.../new-sources-of-funding-for-energy.../
https://woom.zone/.../odrzivi-promet-i-emobilnost-kao.../
https://woom.zone/.../od-pametnih-gradova-do-pametnih.../

(trebalo ih je biti 5, ali zbog Covida, dva će se održati u siječnju).

I da, sve je BESPLATNO (osim bakalara)..., priča naš današnji gost Vjeran Piršić u razgovoru s Glorijom Fabijanić Jelović:

Vjeran Piršić: 9. konferencija, pripremila Gloria FabijanićJelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.