Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dies Academicus: 45 godina postojanja Sveučilišta u Rijeci

17.05.2018.

12:48

Autor: Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: - / -

Sveučilište u Rijeci danas obilježava 45. godina postojanja i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci. Tom prigodom na Građevinskom fakultetu održana je svečanost, a rektorica Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija, uz ostala priznanja i nagrade, dodijelila je počasne doktorate.

Počasni doktorat uručen je akademiku Danielu Rukavini, rektoru Sveučilišta u Rijeci od 2000. do 2009. godine. Titule profesor emeritus primili su Julijan Dobrinić s Tehničkog fakulteta, Čedomir Benac s Građevinskog te Branko Blažević i Vidoje Vujić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

"Sretni smo, ponosno obilježavamo to najbolje što znamo. Uistinu volimo o sebi misliti kao o modernom, fleksibilnom, dinamičnom Sveučilištu. Kao što i danas govorim, rastemo u mnogim, za nas bitnim segmentima. Naravno, uvijek je moguće bolje, uvijek je moguće razvijati instituciju i u njenom upravljačkom smislu, ali i u smislu suodgovornosti, zajedničkog rada., zajedničke emergije. Veseli me što smo promijenili trend, u zadnje dvije godine broj studenata raste općenito, a više od 50 posto studenata nije iz Primorsko-goranske žuapnije, nisu iz Rijeke i sve je veći broj mobilnosti, sve veći broj internacionalnih studenata", rekla je rektorica o riječkom Sveučilištu.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.