Hrvatski radio

Radio Rijeka

Đikić: Histerija je nepotrebna, pripremajmo se za razdoblje koje dolazi

25.09.2020.

11:20

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U emisiji PROvox Radio Rijeke ugostili smo našeg uglednoga znanstvenika Ivana Đikića. Osvrnuo se na neizvjesno razdoblje pred nama, sezonu gripe i prehlada, a naglasio je da se ove godine poželjno cijepiti protiv gripe.

Procjepljivanjem ćemo smanjiti opterećenost zdravstvenog sustava, ali ćemo i lakše dijagnosticirati virus Covida 19, kaže Ivan Đikić u emisiji PROvox Radio Rijeke.

Istaknuo je da se trebamo pripremiti za dane koji dolaze jer dolaskom drugih respiratornih bolesti, situacija može biti kompliciranija. Naglasio je opet da je najvažnije odgovorno ponašanje te solidarnost građana.

Komentirao je i rad Nacionalnog stožera civilne zaštite, za koji smatra da nisu trebali donositi političke, krive odluke.

"U početku su bili u velikom strahu i radili su sve kao vrhunski stručnjaci. Onda su došli izbori i počele su se donositi krive odluke te na to treba ukazivati", kaže Đikić.

Ne treba se bojati i dizati paniku u medijima, nema potrebe za senzacionalističkim naslovima u medijima jer se tako miče naglasak s onog bitnog, zaključuje Đikić.

Detaljnije o virusu, gripi, cjepivu, testiranju na COVID 19 te nelogičnosti nekih mjera, poslušajte u razgovoru:

PROvox: Ivan Đikić, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.