Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dina izbjegla stečaj

30.09.2013.

14:40

Autor: Olga Mandić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dina petrokemija Omišalj barem je zasad spašena od stečaja. Na Trgovačkom sudu u Rijeci pred sutkinjom Verom Jelenović danas su vjerovnici potpisali predstečajnu nagodbu.

Nakon objave na internetskim stranicama Fine, predstečajna nagodba imat će snagu ovršne isprave. Na ročištu su bili predstavnici 23 najveća vjerovnika, čije ukupne tražbine iznose milijardu i 400 milijuna kuna. Još 500 milijuna kuna potražuje 350 vjerovnika koji nisu pozvani na ročište jer su njihove pojedinačne tražbine manje od 50 tisuća kuna. Sutkinja Jelenović nije imala primjedbi na tekst nagodbe. 

Za uspješno okončanje nagodbe i pokretanje proizvodnje ključna je prodaja zemljišta za budući LNG terminal, čime bi se osigurao novac za isplatu duga radnicima. Predstečajni postupak za matičnu tvrtku Dioki još traje, a Nagodbeno vijeće za tu tvrtku sastat će se najkasnije do 10. listopada, saznajemo od predsjednika Uprave Diokija Lea Dolezila.

Javlja Olga Mandić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.