Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dinu Kulišeku 38 godina za ubojstvo i pokušaj ubojstva u Crikvenici

05.06.2017.

16:13

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dino Kulišek iz Dramlja nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Rijeci u ponedjeljak na 38 godina zatvora zbog ubojstva Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke Meriem Demo 2014. godine u Crikvenici.

Vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Jasenke Kovačić nepravomoćno je osudilo Dina Kulišeka na jedinstvenu kaznu zatvora od 38 godina. Za ubojstvo mu je izrečena kazna od 29 godina zatvora, a za pokušaj ubojstva 12 godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od ukupno 38 godina zatvora.

Suđenje Dinu Kulišeku, tada 22-godišnjaku, počelo je u svibnju 2015. Optužen je za ubojstvo Ivana Jagodića te pokušaj ubojstva njegove djevojke Meriem Demo, koju je također izboo nožem, a izjasnio se da se ne smatra krivim.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, Kulišek je 13. srpnja 2014. u stanu i vanjskom hodniku zgrade u Ulici kralja Tomislava 118B u Crikvenici nožem zadao brojne ubodne rane Jagodiću i njegovoj djevojci. Mladić je od ubodnih rana umro na mjestu zločina, dok je djevojka spašena hitnom medicinskom intervencijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.