Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dio ceste između čvorova Hosti i Štefani napokon u funkciji

29.05.2017.

17:22

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dio ceste između Rujevice i Marčelja, od čvora Hosti do čvora Štefani, od danas je u prometu. Nešto više od kilometra prometnice uredili su Grad Rijeka i Hrvatske ceste, koje se dosad čekalo da dovrše "svojih" 250 metara i novi čvor Štefani.

Novi dio ceste Rujevica - Marčelji (D427), od čvora Hosti do čvora Štefani, dugačak je 1050 metara. Veći dio, 800 metara, izgradio je Grad Rijeka, dok su preostalih 250 metara izgradile Hrvatske ceste. Grad je financirao i do 2013. godine izgradio ukupno 2800 metara ceste, od čvora Rujevica do granice s Općinom Viškovo. Za ostatak su zadužene Hrvatske ceste jer je Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, do kojeg cesta vodi, projekt od državnoga značaja. 

Posljednjih 800 "gradskih" metara prometnice do danas nije bilo u funkciji jer se čekalo da i HC dovrši svoj dio posla, uključujući i raskrižje Štefani. Na tom je čvoru sada uspostavljena nova privremena regulacija prometa, sve do dovršetka ceste u punoj duljini. Novoizgrađeni dio prometnice ima tri prometna traka i nogostupe s obiju strana, zaštitu od buke i javnu rasvjetu. Između čvorova Hosti i Štefani zasad ne smiju voziti kamioni i autobusi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.