Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dio riječkih osnovnih škola i vrtića energetski obnovljeni dočekuju jesen

26.09.2016.

14:46

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

13,5 milijuna kuna vrijedni su radovi na energetskoj obnovi što su tijekom ljeta izvedeni na devet riječkih osnovnih škola i 14 dječjih vrtića. Riječ je o sanaciji pročelja, krovova ili zamjeni stolarije kojom se poboljšava energetska klasa objekata.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima danas je obišao Osnovnu školu Srdoči na kojoj je obnovljeno pročelje školske sportske dvorane te dječji vrtić Turnić na kojem je izvedena nova fasada. Upozorio je tom prigodom da je osam milijuna kuna za energetsku obnovu izdvojeno iz riječkog gradskog proračuna, a ostatak - 5,5 milijuna kuna stiglo je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Ministarstva regionalnog razvoja.

Grad Rijeka je na europskom natječaju dobio i bespovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije energetske obnove za još 15 vrtićkih i osnovnoškolskih objekata.

Projekti su završeni za osnovne škole: Gelsi, Podmurvice, Eugen Kumičić, Gornja Vežica, Škurinje , Ivana Zajca, Pećine, Kozala i Pehlin te vrtića: Krnjevo, Veseljko, Podmurvice, Potok, Belveder i Vidrice. Izrada projekata stajala je više od milijun i 200 tisuća kuna, od čega je 85 posto stiglo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.