Hrvatski radio

Radio Rijeka

Diplomat američkog veleposlanstva posjetio delničku osnovnu školu

03.03.2017.

14:53

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Diplomati Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu obilascima svih dijelova zemlje i neformalnim druženjima žele naučiti više o Hrvatskoj. Savjetnik za odnose s javnošću u američkom veleposlanstvu Christian Wright danas je posjetio Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Delnicama.

Tijekom posjeta Delnicama američki diplomat Christian Wright istaknuo je kako uz brojne protokolarne obveze, neformalne posjete i razgovore u raznim krajevima Hrvatske doživljava kao najljepši dio svoga posla. 

"Riječ je o programu naših posjeta hrvatskim gradovima i s tim ciljem često putujemo. Ovdje sam neformalno kako bih s djecom razgovarao o temama poput američkih nacionalnih praznika i kulturi, a kroz razgovor i mi želimo ponešto naučiti", rekao je Wright.    

Želja za učenjem je obostrana, ističe  ravnatelj delničke osnovne škole Mladen Bolf. "Ovo je iznimna prilika našim učenicima i učiteljima da razgovaraju s izvornim govornikom američkog engleskog, što svakako može biti motivirajuće za učenje tog i drugih stranih jezika", smatra Bolf.

S tim ciljem američki je diplomat delničkoj školi darovao vrijedne priručnike za nastavnike engleskog jezika te knjige namijenjene mladima. No, učenje kroz razgovor posebno dragocjenim ocjenjuje i gradonačelnik Delnica Ivica Knežević: "Drago mi je što će učenici u Delnicama sasvim sigurno iz prve ruke moći čuti neke stvari, a koje je vjerojatno nemoguće pronaći u udžbenicima." 

Iako mala, naglasio je danas američki diplomat Christian Wright, Hrvatska za Amerikance nije nepoznanica jer poznati ljudi poput nogometnog trenera Billa Belichika te filmaša Branka Lustiga i Johna Malkovicha rado ističu svoje porijeklo. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.