Hrvatski radio

Radio Rijeka

Đir po riječkoj placi: mandarine na akciji, smokve i maruni svuda!

02.11.2017.

12:52

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkoj placi jutros je vladala vesela atmosfera; sunčano vrijeme i dobar promet. Neki su štandovi bili prazni, što je uvijek čudno za vidjeti na riječkoj placi. Mandarine su i dalje hit i to zato što su na velikim akcijama.

Kupiti ih možete već za 6 kuna po kili, dok su one iz Metkovića 8 kuna. Smokve koštaju 50, ali i 40 kuna. Možete kupiti i vrećicu smokava od pola kile, za 25 kuna. Maruni su po 40 kuna.

Od voća izdvajamo grožđe po 12 kuna, šljive 14 i jabuke od 8 do 10 kuna. Puno se kupuju i nešpricane jabuke koje možete pronaći na štandovima u smjeru ribarnice. Koštaju 10 kuna.

Od povrća izdvajamo paprike i salate; babura košta 7 kuna, roge 12, a ljute paprike po 25 kuna. Kristalka i zimska salata su 16, a radić 30 kuna za kilu. Tikvice i balancane su po 14 kuna. Ogulinski krumpir je 5 kuna, a batat 18 kuna za kilu. 

Cherry rajčice koštaju 38 kuna, a na riječkoj placi možete naći i "malu bombicu zdravlja" - egzotični kaki za 15 kuna. Naš kuhar je za danas kuhao fažol, pa valja napomenuti da pola kile domaćega trešnjevca košta 12 kuna. 

Poslušajte placu Matee Krmpotić, Ive Pavletić Crnić i našega kuhara Kristiana Kozmića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.