Hrvatski radio

Radio Rijeka

Đir po Žabici: mladi turisti oduševljeni Hrvatskom

17.08.2016.

14:36

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Kvarneru se već zbarajaju ovogodišnja noćenja i turisti, bilježe se rekordi. Mjesto na koje turisti dolaze i s kojega odlaze je autobusni kolodvor, gdje smo zatekli puno mladih ljudi s ruksacima na leđima. Kamo putuju, što su već vidjeli i kakav dojam Hrvatska ostavlja na njih?

Žabica u podne. Unatoč vrućini brojni turisti čekaju polazak svoje linije, a taksisti poput barkajola mame one koji se iskrcaju u Rijeci. Autobusi svakoga sata kreću prema raznim odredištima, a u njima redom mladi ljudi. Među njima par iz Belgije - Marie i Mathias.

"Bili smo u Puli, Opatiji, Cresu i sad smo u Rijeci. Predivno je, pogotovo priroda. Sunčanije je nego u Belgiji i more je divno. Jeftinije je nego u Belgiji, ne znam koliko smo potrošili. Uglavnom, cijene su pristojne", kažu mladi Belgijci.

Nekoliko koraka dalje, usamljen, nijemac Kristoff čeka autobus za Zagreb. Prvi put je u Hrvatskoj. Obišao je Istru, posjetio je Rovinj, gdje je boravio u kampu, a od prirodnih ljepota posebno su ga oduševili Brijuni.

"Puno je zelenila, a kamp ti omogućuje da boraviš u priodi, da si na otvorenom, što me posebno raduje. Krajobraz je fantastičan. Bio sam na Brijunima, naježim se kad god ih spomenem, toliko su mi lijepi", kaže Kristoff.

Volio bi otići i na Plitvice, dodaje, ali zbog manjka vremena u ovoj ih turi nažalost nije uspio posjetiti. Sat je naše sugovornike podsjetio - vrijeme je odlaska! Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.