Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:49 / 01.12.2015.

Autor: Olivera Vinković

Djeca daruju djecu - da bi svi dobili poklone za Svetog Nikolu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkome Korzu počela je humanitarna akcija prikupljanja igračaka za djecu slabijega materijalnog stanja. Igračke svih vrsta građani mogu donirati do petka, kada će biti podijeljena djeci kojoj su namijenjena.

Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu akcija je Grada Rijeke i Hrvatsko-austrijskog društva. Njome se želi za predstojeći blagdan razveseliti i onu djecu čiji roditelji nemaju novca za kupovinu igračaka - petstotinjak mališana iz gradskoga socijalnog programa. Jagoda Špalj iz Hrvatsko-austrijskog društva ugodno je iznenađena odazivom građana, vrtića i škola.

Prvi su na štand na Korzu igračke došli predati učenici riječke Osnovne škole Dolac. Donijeli su čak 160 paketa različitih igračaka: formule, društvene igre, plišance, lutke, autiće, ali i knjige i slikovnice. Svi koji se žele uključiti u akciju, do petka 4. prosinca od 10 do 13 te od 15 do 17 sati mogu donijeti svoje darove.

Bilo bi lijepo kada bi sva djeca ovoga svijeta mogla dobiti paket za Svetoga Nikolu, kažu organizatori ove akcije i najavljuju da će prvi darovi riječkoj djeci biti podijeljeni ovoga petka u 14 sati u gradskoj vijećnici. Poslušajte što kažu Jagoda Špalj i djeca iz OŠ Dolac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.