Hrvatski radio

Radio Rijeka

Djeca u Gorskom kotaru napokon dobila logopeda

11.01.2017.

15:27

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvoreno je stalno radno mjesto logopeda u Delnicama za pedesetero goranske djece s jezično-govornim teškoćama. Dosad je logoped u Gorski Kotar putovao jednom tjedno, što nije dovoljno da se djeci vježbama pomogne pravilnije govoriti, čitati ili pisati, a postoji čak i lista čekanja.

Prostor za rad ustupio je Grad Delnice, kabinet za govorne vježbe je opremljen, a logopetkinja Maja Dragoslavić, koja je posljednjih šest mjeseci jednom tjedno radila s goranskom djecom, počinje raditi u ponedjeljak.

Primorsko-goranska županija raspisala je natječaj za rad udruga socijalne skrbi za što je osigurano više od milijun i 300 tisuća kuna, a natječaj je otvoren do 22. ovog mjeseca, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročelnica županijskog Odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač pozvala je udruge da se, ako još nisu, jave na natječaj kojim se već četvrtu godinu dodjeljuju sredstva za njihov rad - od prevencije nasilja u obitelji i rizičnog ponašanja, samoorganiziranja mladih za društveno poduzetništvo i zadrugarstvo, do skrbi o osobama s invaliditetom.

S logopetkinjom Majom Dragoslavić razgovarala je Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.