Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:02 / 17.03.2016.

Autor: Danijela Minić

Djeca u PGŽ imaju zdrave zube, još treba raditi na zdravlju mliječnih zuba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zdravlje zuba učenika u Primorsko-goranskoj županiji znatno je bolje od hrvatskoga prosjeka, zahvaljujući projektu unapređenja oralnoga zdravlja djece i mladih koji zajedno provode županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet u Rijeci.

Svjetski dan oralnoga zdravlja obilježen je na Medicinskom fakultetu u Rijeci javnozdravstvenom tribinom na kojoj su sudjelovala djeca iz vrtića i osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije. Tribina je samo jedna od aktivnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji već osam godina u suradnji s Klinikom za dentalnu medicinu riječkog KBC-a i Katedrom za dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci provodi županijski program Unapređenje oralnoga zdravlja djece i mladih.

Zahvaljujući projektu zdravlje zuba učenika je na području Županije znatno bolje od prosjeka u Hrvatskoj, no još treba poraditi na zdravlju mliječnih zuba, ističe pročelnica Katedre za dječju stomatologiju riječkoga Medicinskog fakulteta Nataša Ivančić Jokić. Statistike pokazuju da svaki šestogodišnjak ima četiri ili više pokvarenih zuba, što znači da tre4ba čim više raditi na najmlađoj populaciji - educirati i djecu i roditelje, kaže Ivančić Jokić. Poslušajte izjavu: