Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječja kuća slavi drugi rođendan!

25.03.2023.

11:54

Autor: HRT - Radio Rijeka

Iz Dječje kuće

Iz Dječje kuće

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Dječja kuća, jedinstveni centar za kulturu djece i roditelja u kvartu “Benčiću” 24. i 25. ožujka obilježava drugu godišnjicu otvaranja i početka rada. Središnji dio programa je u subotu.

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka tim povodom radit će cijeli dan, od 8 do 19 i 30 sati i to s jednom posebnom akcijom. Svu djecu rođenu nakon 1. siječnja 2020. može se upisati za samo 3,5 eura. Dakle, upis beba, jednogodišnjaka, dvogodišnjaka, upravo onih koji uživaju u lijepim pričama i slikama, u Dječjem odjelu Stribor na rođendanskoj proslavi Dječje kuće je povoljnjiji 50%. Naravno, roditelji su ti koji tehnički upisuju dijete (dijete ne mora biti prisutno), ali dijete dobiva člansku iskaznicu na svoje ime. Upisnicu je moguće i ranije preuzeti te s ispunjenom doći u Dječji odjel Stribor. Akcija je to kojom se promiče čitanje, pripovjedanje i vizualna kultura od najmanjih nogu.


Subotnje jutro razvedrit će i likovno-lutkarska radionica KOKODA. Na temu proljeća koje je stiglo s rođendanom Dječje kuće, od kartona i papira veselih boja te raznih drugih materijala iz okoline polaznici radionice napravit će svoje likove iz mašte ili pak male košarice, cvjetnu livadu, blagdanske piliće, sve po svojoj želji, a što kasnije može biti ukrasni i/ili korisni predmet.


Baš rođendanskog vikenda u dječji pogon Art-kina kreće Dnevnik Pauline P., knjiški hit koji je sada postao i super film. Domaći književni klasik za djecu Dnevnik Pauline P. Sanje Polak ove je godine dobio svoje filmsko ruho, a rezultat je vedra obiteljska komedija s elementima fantastike, nastala u režiji Nevena Hitreca. Paulina P. učenica je 3. c razreda, samouvjerena, emotivna i duhovita. Uživa poziciju najveće frajerice u razredu, no njezinu reputaciju poljuljat će nova učenica, ali i neočekivani problemi u obiteljskom domu. Film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu – sve moguće! U novom ruhu, književni klasik iz djetinjstva odrasle će podsjetiti na ono što možda previđaju, a djecu će potaknuti da uživaju u slatkim mukama koje nosi djetinjstvo.


Kroz Brickzine Dječje kuće brickzine.hr svi su pozvani na izradu jednostavnih origami ukrasa, koji se mogu donijeti na rođendansku proslavu Dječje kuće.


U Dječjoj kući male posjetitelje čekat će i divovske bojanke koje će prikazivati shemu Dječje kuće.


U 17:00 sati pak ulazi se u središnji dio zabave. Tu se uskače u obiteljski kviz koji je ovoga puta na temu različitih fenomena djetinjstva. Nakon vrlo uspješnog posvećenog Harry Potteru ovo izdanje bit će obilježeno djetinjstvima (novima i starima), igrama, pop kulturom za djecu, nostalgijom, igračkama…


Od 18:30 sati reže se torta! Za to će se na zabavi pobrinuti Radio Roža čija će nam ekipa u dnevnom boravku i snack &caffe baru Baltazar puštati dobru muziku s dobrih starih LP ploča.


Cijelo vrijeme rođendansko slavlje začinit će s posebnim koktelima i naš snack&caffe bar Baltazar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.