Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječja kuća slavi prvi rođendan!

26.03.2022.

11:20

Autor: HRT - Radio Rijeka

Dječja kuća  slavi rođendan!

Dječja kuća slavi rođendan!

Foto: - / Dječja kuća

Upravo 26. ožujka 2021. Dječja kuća prvi je puta javnosti otvorila vrata ne bi li danas slavila prvi rođendan!  Subote su i inače u Dječjoj kući poprilično vesele, ali današnja, rođendanska, posebna je! 

Uz redovne radionice koje se odvijaju subotom ovoga puta tu će biti i posebno izdanje likovnog putovanja svijetom Art-Attack posvećenog Africi, radionica DJ-inga među policama knjiga, pop-up radionica MMSU Lab s temom bombica za ozelenjavanje, radionica izrade pletenih lutkica koja će ujedno promicati i vrijednost volontiranja.


Na terasi će biti razigrano jer će nas Gradsko kazalište lutaka razgibati s dvije izvedbe Čarobne svirale, priča u pokretu iz ciklusa pričopredstava.


Prava poslastica je filmski program koji će biti obilježen svijetom Disneyjevih klasika, samo ovom prilikom po prvi puta prikazanim u dvorani Dječje kuće u organizaciji Art-kina. Čekaju vas redom projekcije Ljepotica i zvijer, Trnoružica, Alisa u zemlji čudesa, a navečer začin japanskog majstorstva s “Avanturama male Chihiro”.


Pričaonički bonus je gostovanje “Bajkarica” i pripovjedačice Srebrenke Peregrin. Riječ je o djelu od 200 ilustriranih stranica koje donosi narodne priče i bajke o junakinjama sa svih kontinenata koje svojom snagom, snalažljivošću, kreativnošću i poduzetnošću pomažu sebi i svojim zajednicama, a bit će osnova pripovjedaonice.


Rođendanske subote održat će se i prvi mini dječji buvljak igračaka, stripova, slikovnica u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka. Model rada je jednostavan - na temelju obrasca na stranici djecjakuca.hr djeca od 6 do 13 godina s roditeljima mogu rezervirati stol na kojem mogu izložiti svoje stripove, igračke, slikovnice (...) te ih mijenjati s ostalom djecom, roditeljima… Osigurano je 5 mjesta pa svakako požuriti s prijavom! Plan je da se mini dječje razmjene stripova, igračaka, slikovnica, održavaju redovno svake subote kroz proljeće do ljeta.


Više o svemu poslušajte u rođendanskom razgovoru koji smo jutros vodili sa Slobodankom Mišković, ravnateljicom ArtKina I sa Kristijanom Benićem iz Gradske knjižnice Rijeka:


Kaf'e: Slobodanka Mišković i Kristijan Benić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.