Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječje igralište dano na korištenje Klinici za pedijatriju riječkog KBC-a

01.12.2020.

14:02

Autor: Dražen Zima

Foto: Dražen Zima / HRT - Radio Rijeka

Foto: Dražen Zima / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Grad Opatija i njihovo komunalno društvo Parkovi predali su danas na korištenje Klinici za pedijatriju riječkog KBC-a dječje igralište, a službenici Grada su prikupili i donirali 80-ak slikovnica i knjiga za program "Tete pričalice".

Igralište je uređeno u krugu Dječje bolnice Kantrida i vrijednost mu je 40 000 kuna.

Zanimljivo da je ideja o donaciji potekla spontano, izazovom preko društvenih mreža. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić kaže da je deset sklekova ili čučnjeva u parku sv. Jakova za njega bila šala.

Jedino lakše od vježbe je bio izbor ustanove kojoj će se donacija uputiti, naglašava Dujmić. Predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka doktorica Jelena Roganović uputila je zahvalu Opatiji. Napominje da je odlazak djeteta u bolnicu izuzetno stresno iskustvo za cijelu obitelj te naglašava važnost stvaranja uvjeta u kojima se inače najmlađi pacijenti nalaze.

Ovoj dobroj vijesti dodajemo da su službenici Grada Opatije prikupili i donirali 80-ak slikovnica i knjiga za program "Tete pričalice".

Poslušajte izjave:

Kantrida, donacija Opatije, pripremio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.