Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječjem vrtiću "Snješko" odobreno 1,8 milijuna kuna bespovratnih potpora

29.10.2021.

11:24

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Vrtić je ove godine uspješno prošao dvije faze provjere u provedbi projekta unaprjeđenja usluga namijenjenih djeci te će mu tijekom treće, iz europskih fondova biti odobreno 1,8 milijuna kuna bespovratnih potpora.

Od početka rada novoizgrađenog Dječjeg vrtića "Snješko" u Općini Ravna Gora prošlo je nešto više od godine dana,  a uz dobre upisne rezultate, još neki pokazatelji govore kako i dalje ima prostora za nadogradnju kvalitete rada ove predškolske ustanove. 

"U trećoj fazi razvoja dobili smo novac iz europskih fondova koji će omogućiti dodatni angažman stručnih kadrova u radu s djecom", najavila je sinoć na sjednici Općinskog vijeća u Ravnoj Gori ravnateljica vrtića Helena Skender, potvrđujući kako će to u najvećoj goranskoj Općini na određeno vrijeme znatno unaprijediti standard predškolskog odgoja.

Projekt bi, od trenutka potpisivanja ugovora, trajao dvije godine i ponajprije bi uključivao dodatno zapošljavanje stručnih djelatnika poput pedagoga, logopeda, i psihologa. Poslušajte izjavu ravnateljica vrtića:

Dodatni sadržaji namijenjeni djeci, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.