Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječjoj bolnici darovano 105 tisuća kuna prikupljenih koncertom "Budi tu"

14.02.2017.

14:16

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki Rotary klub donirao je 105 tisuća kuna Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka. Novac je lani prikupljen na dobrotvornom koncertu "Budi tu". Nastupili su Damir Kedžo, Mia Negovetić i Vanna, a donaciju je s 500 eura pomogao i Rotary klub Kočevje.

Darovanih 105 tisuća kuna bit će uloženo u obnovu i opremanje Zavoda za dječju neurologiju i psihijatriju, kako bi roditelji mogli boraviti uz svoju bolesnu djecu, rekao je predsjednik riječkoga Rotary cluba Sandro Viškanić. Zahvalio je publici, izvođačima i sponzorima na potpori lanjskome dobrotvornom koncertu "Budi tu", koji su za riječku Dječju bolnicu organizirali po peti put i prikupili najviše novaca do sada. 

Ravnatelj Klinike za pedijatriju riječkoga KBC-a prof. dr. Sandro Dessardo, uz zahvalu članovima riječkog i Rotary cluba iz Kočevja, istaknuo je važnost pomaganja kvalitetnijem liječenju malih bolesnika, ali i ugodnijeg boravka u bolnici uz roditelje.

U organizaciji dobrotvornoga koncerta "Budi tu" 2016. u riječkom HNK posebno se angažirala supruga jednoga člana Rotary kluba - Daria Grošić. Ispričala je što ju je na to posebno motiviralo: kada je imala godinu dana, liječnici Dječje bolnice na Kantridi spasili su joj život, i kako kaže, "doslovno su je oživljavali zbog febrilnih konvulzija", ali tada nije bilo uvjeta da njena mama bude s njom u bolnici. To želi promijeniti jer je i ona danas majka dvoje djece, i vrlo dobro zna što bolesnoj djeci znači potpora roditelja dok borave na liječenju u bolnici. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.