Hrvatski radio

Radio Rijeka

Djevojčica kojoj smo pomogli: Mili transplantirana koštana srž i dobro je

24.12.2019.

12:47

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: - / -

Dobra priča o dobroj volji dobrih ljudi i pobjedi života nad bolešću je priča o djevojčici Mili Rončević kojoj je u Philadelphiji uspješno transplantirana koštana srž. Zaklada "Mila za sve" pomaže drugoj djeci.

Maloj Riječanki, koja je na liječenje od akutne megakariocitne leukemije u Sjedinjene Američke Države s obitelji otputovala prije devet mjeseci zahvaljujući potpori cijele Hrvatske, koštana srž transplantirana je nakon ljetošnje odgode i sada je dobro.

Naravno, svi su još oprezni i još ne razmišljaju o povratku u Hrvatsku jer pod liječničkim nadzorom Mila Rončević mora ostati bar još godinu dana. Važno je sačekati da sve profunkcionira kako treba, prenosi vijesti iz Amerike Milin djed Vladimir

Zahvaljujući brojnim donacijama kojima je još u travnju prikupljeno 40 milijuna kuna za Milino liječenje, njena priča nije jedina dobra priča. U rujnu je, sa sjedištem u Rijeci, registrirana Zaklada "Mila za sve" i nakon toga je za devetero djece uplaćen novac za liječenje i tretmane. Zajedno sa sredstvima koja su isplaćena s posebnog računa otvorenog za Milu pri Zakladi "Nora Šitum", za liječenje 19-oro djece uplaćeno je nešto manje od devet milijuna kuna. 

Zaklada "Mila za sve", osim što i dalje prima donacije, još uvijek pokušava pronaći način da se iz sustava osigura stalni izvor prihoda, možda i zajednički za sve zaklade koje podupiru liječenje teško oboljelih, naglasio je Vladimir Rončević, poslušajte:

Vladimir Rončević Mila je dobro, a Zaklada pomaže dalje; pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.