Hrvatski radio

Radio Rijeka

DND-u Opatija svjetsko priznanje za rad za bolju budućnost mladih

15.12.2015.

15:41

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo "Naša djeca" Opatija primilo je u Londonu visoko svjetsko priznanje organizacije Child and Youth Finance International u kategoriji "vodstvo u civilnom društvu". Opatijski DND predstavljao je Hrvatsku u finalu uz Veliku Britaniju, Južnu Afriku i Tursku, čiji je program dobio prvu nagradu.

Na svečanosti u Domu lordova najboljima su dodijeljene nagrade te su pohvaljeni svi finalisti za doprinos i rad za bolju budućnost djece i mladih iz cijeloga svijeta. Predstavnici DND-a Opatija Sanja Škorić, Sandra Turkalj, Anja Turkalj i Kristina Tubić te predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Ivan Tancabel i dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić preuzeli su visoko svjetsko priznanje.

Čestitao im je i veleposlanik Hrvatske u Velikoj Britaniji dr. Ivan Grdešić. Dodjela nagrada promovirala je najuspješnije pojedince, državne institucije, financijske organizacije i udruge koje su radile na edukaciji i poboljšanju financijske uključenosti djece i mladih.

Evo što o priznanju koje im je prošloga tjedna uručeno u Domu lordova u Londonu kaže tajnica opatijskog DND-a Sanja Škorić te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.