Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:17 / 23.01.2021.

Autor: Tatjana Sandalj

Dnevni broj novooboljelih u PGŽ iznad 50; spreman rezervni plan cijepljenja

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u subotu o 54 novooboljele i 67 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti i dalje blago pada i sada ih je 676, trinaest manje nego dan ranije.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 599 novih slučajeva zaraze virusom korone u Hrvatskoj te je broj aktivnih slučajeva ukupno 3.232 izvijestio je Nacionalni stožer CZ. Na bolničkom liječenju je 1.468 pacijenata, od toga su na respiratoru 142 pacijenta. Preminulo je 29 osoba.

Tijekom petka je laboratorijski obrađeno 498 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar toga broja je 10,8 posto. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a broj hospitaliziranih COVID-19 pacijenata je 52, četiri manje nego dan ranije. Na respiratoru su tri pacijenta. 

Glavni županijski epidemiolog dr. Dobrica Rončević rekao je da je među oboljelima velik udio starijih osoba, čak 37 posto, ali to nije uzrokovano probojem u domske ustanove. Na susretu s novinarima objasnio je što planiraju bude li kašnjenja u isporuci cjepiva te zašto se neke osobe razbole poslije cijepljenja:

Rončević: spreman je rezervni plan cijepljenja, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.