Hrvatski radio

Radio Rijeka

Do Benkovca Fužinskog napokon stigao vodovod

03.06.2017.

14:38

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Napokon: završena je, 12 godina duga, izgradnja mjesnog vodovoda za Benkovac Fužinski. Rješavanje vodoopskrbe u selu smještenom na zaravni koja dijeli Primorje i Gorski kotar donosi novi razvojni poticaj Općini Fužine, a mjestima u zaleđu Grada Bakra nagoviješta višu razinu komunalnog standarda.

Iako naselje Benkovac Fužinski ima samo dvadeset i troje stalnih žitelja, ovotjednom obilježavanju dovršetka izgradnje mjesnog vodovoda nisu se radovali samo oni. 

Nakon odustajanja od nove kandidature za dužnost načelnika Općine Fužine, Marinko Kauzlarić zadovoljan je što mandat završava okončanjem vodoopskrbnog projekta uz čiju se izvedbu, tvrdi, Benkovac Fužiski počeo pretvarati u elitno stambeno naselje. 

Površine uz cestu od Fužina do naselja Benkovac već su pretvorili u građevinska područja, ističe Kauzlarić: "Pa je već nekoliko godina vidljivo da se na tom prostoru grade prekrasne vile. Moram reći da su to objekti poslovnih ljudi koji ovdje rade i stvaraju."

Od vodovoda Benkovac Fužinski, pridodaje, koristi neće imati samo vlasnici objekata u spomenutom naselju i Općini Fužine jer je to najzapadniji, krajnji, dio Regionalnog vodovoda Gorskog kotara. Pri tom će i dio područja Grada Bakra dobivati vodu iz goranskih rezervoara. 

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 11 milijuna kuna. "I nakon tih ulaganja sustav bismo mogli staviti u funkciju. Međutim, s Općinom Fužine smo dogovorili kako će se prije toga, do kraja rujna, izvršiti priključenje potrošača na vodovodnu mrežu", tumači direktor Komunalca iz Delnica Boro Tomić

Za 12 domicilnih kućanstava Benkovca Fužinskog, Općina Fužine platit će pola cijene uvođenja kućnih priključaka. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.