Hrvatski radio

Radio Rijeka

Do kraja rujna LED rasvjeta u svim naseljima Jelenja

23.07.2020.

11:42

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Općina Jelenje

Foto: Općina Jelenje

Foto: - / -

Nakon provedene javne nabave, u Jelenju je potpisan ugovor za modernizaciju javne rasvjete, odnosno zamjenu postojeće infrastrukture modernom LED tehnologijom. Projektom vrijednim nešto više od dva milijuna kuna sva jelenjska naselja dobit će istu kvalitetu javne rasvjete.

Do kraja rujna bit će postavljene 962 LED svjetiljke na postojeću infrastrukturu, a troškovi investicije bit će pokriveni uštedama u potrošnji električne energije i održavanja u idućih nekoliko godina, rekao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući da dobra rasvjeta i osvijetljenost kolnika mijenjaju i vizuru mjesta.
 
"Ovim projektom, sukladno uvjetima natječaja, zaokružit ćemo postojeći sustav javne rasvjete, a sukladno mogućnostima u budućnosti i dalje nastaviti ulagati u javnu rasvjetu postavljanjem novih rasvjetnih tijela na mjestima gdje i sada nema osvjetljenja", kazao je prilikom potpisivanja ugovora s izvođačem načelnik Općine Jelenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.