Hrvatski radio

Radio Rijeka

Do sljedećeg tjedna radnicima TIBO-a isplata pet zaostalih plaća?

27.10.2015.

16:33

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Uljanik grupa" najavila je pozajmicu od 3,3 milijuna kuna iz koje bi se ovoga tjedna radnicima TIBO-a isplatila jedna, a sljedećeg tjedna još pet neisplaćenih plaća, izjavio je povjerenik Sindikata metalaca u TIBO-u Željko Bilić.

Bilić je rekao da je tu informaciju dobio danas iz Uprave Uljanika. Naime, u rujnu je na račun TIBO-a uplaćena pozajmica "Uljanik grupe" od 1,7 milijun kuna, od čega je radnicima isplaćena jedna plaća. Štrajk je tada stavljen u mirovanje, a najavljena je isplata još 3,3 milijuna kuna pozajmice, isplata preostalih plaća i rješavanje pitanja privatizacije poduzeća.

Nakon isplate, "Uljanik grupa" upisat će zabilježbu na zemljište kojim je TIBO nedavno dokapitaliziran, kako bi osigurala pozajmicu. Bilić je također istaknuo da se u TIBO-u sada radi smanjenim kapacitetom, da nemaju sav potrebni materijal te da se nadaju da će biti nabavljen tijekom ovoga tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.