Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobar glas daleko se čuje: Britanski Vogue hvali ljepotu otoka Lošinja

06.08.2018.

12:03

Autor: Matea Krmpotić

Foto: MPR

Foto: MPR

Foto: - / -

Ljepota Lošinja, njegova turistička ponuda i gastronomske delicije očarali su novinarku britanskog Voguea Kathleen Baird-Murray. Ovo nije prvi put da Vogue piše o ljepotama hrvatske obale, ali je prvi put da je posvetio veliki prostor Lošinju.

Kathleen Baird-Murray o Lošinju govori kao o "relativno neotkrivenom hrvatskom dragulju sa zrakom toliko čistim da dokazano poboljšava zdravlje pluća". Lošinj ju je oduševio i ponudom hotela, a snažan dojam na novinarku britanskog Voguea ostavila je i hotelska restoranska ponuda.

"Prekrasan sunčani dan na Lošinju turisti mogu iskoristiti kako bi posjetili vidikovac Providenca, upustili se u avanturu u nekoj od skrivenih uvala cresko-lošinjskog akvatorija ili posjetili jedinstveni Muzej Apoksiomena koji krije jedan jedini eksponat – kip grčkog atleta", zaključuje novinarka britanskog Voguea, kojoj će Lošinj ostati u lijepom sjećanju.

Članak iz Vogua možete pročitati ovdje.

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.