Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobar početak: Rijeka izvrsnim turističkim rezultatom otvorila novu godinu

12.02.2019.

10:50

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Rijeka i u novoj godini bilježi rast turističkog prometa na području Kvarnera. Izvrstan početak nove godine riječkom području donio je rast turističkog prometa od 30 posto te pozicionirao Rijeku, kao destinaciju, na drugo mjesto s udjelom od 19 posto.

Riječka subregija već na samom početku godine ostvarila je 25,267 noćenja što je pokazatelj kontinuiranog rasta turističkog prometa i izvrsnog početka još jedne turističke godine.

Rijeka u siječnju bilježi rast turističkog prometa od 32 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. s 16.062 noćenja. Broj noćenja stranih turista veći je za 20 posto, broj noćenja domaćih turista za 53 posto, a prosječni boravak turista je 3 dana.

Na području grada Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Italije, a u siječnju je zabilježen i velik broj turista iz SAD-a, njih 1.312. Gotovo 30 posto u ukupno ostvarenim noćenjima ostvaruju turisti iz dobne skupine od 19 do 30 godina, a odmah nakon njih slijede turisti iz dobne skupine od 31 do 40 godina.

Privatan smještaj i dalje je vodeći u kategoriji smještaja, na koji otpada 39,48 posto, zatim slijede hoteli te ostali objekti u nekomercijalnom smještaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.